• Koszyk:
  • Twój Koszyk jest pusty
  •  

Jesteś tutaj: Strona Główna : Rodo

Papiery

- do lasera i xero
- do atramentówek
- do ploterów

Statystyki

37750
produktów w Sklepie

ponad
19338
produktów z czasem realizacji 24h-48h

29905
modeli urządzeń w bazie Sklepu

RODO - o co chodzi ?

25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). W związku z tym informujemy, że przysługują Ci określone prawa związane z przetwarzaniem przez KrakPrint.pl Twoich danych osobowych.

o jakich danych mówimy ?

Dane osobowe oznaczają informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej. Chodzi o dane zbierane w ramach zawieranych umów sprzedaży, obsługi serwisowej, wykonywanych usług a także dalszej współpracy.

czy musisz podać nam swoje dane osobowe ?

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne. W zakresie, w jakim przetwarzanie Twoich danych następuje w celu zawarcia oraz wykonania umowy, skutkiem ich niepodania będzie brak możliwości zawarcia i realizacji umowy z nami lub wykonania usług serwisowych.

kto będzie administratorem Twoich danych?

Administratorem Twoich danych jest Andrzej Mamica KrakPrint.pl z siedzibą przy ul. Bałuckiego 9, 30-318 Kraków. Wyznaczyliśmy inspektora ochrony danych osobowych, z którym możesz się skontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z ich przetwarzaniem. Możesz do niego napisać:
KrakPrint.pl
ul. Bałuckiego 9, 30-318 Kraków
ido@krakprint.pl

Pozyskanie danych i cel ich przetwarzania

Cel przetwarzania Podstawa prawna Prawnie uzasadniony cel jeśli występuje
Zawarcie i wykonanie umowy, w tym kontaktowaniem się z klientem w związku z jej realizacją. art. 6 ust. 1 lit. b RODO ---
Rozpatrywania skarg i reklamacji. art. 6 ust. 1 lit. c RODO ---
Dochodzenia roszczeń związanych z zawartą umową. art. 6 ust. 1 lit. f RODO Windykacja należności i prowadzenie postępowań sądowych, a następnie egzekucyjnych.
Archiwizowanie dokumentacji, tj. umów i dokumentów rozliczeniowych. art. 6 ust. 1 lit. c RODO ---
Prowadzenia statystyk. art. 6 ust. 1 lit. f RODO Posiadanie informacji o statystykach prowadzonych przez nas działań co pozwala nam na usprawnienie prowadzonej przez nas działalności.
Prowadzenie działań marketingowych własnych produktów i usług bez wykorzystania środków komunikacji elektronicznej. art. 6 ust. 1 lit. f RODO Prowadzenie działań marketingowych promujących prowadzoną działalność.
Prowadzenie działań marketingowych własnych produktów i usług z wykorzystaniem środków komunikacji elektronicznej. art. 6 ust. 1 lit. f RODO, przy czym działania te z uwagi na inne obowiązujące przepisy prowadzone są przez KrakPrint.pl jedynie na podstawie posiadanych zgód. Prowadzenie działań marketingowych promujących prowadzoną działalność.
Obsługa zgłoszeń kierowanych z wykorzystaniem formularza kontaktowego, innych wniosków, w tym zapewnienie rozliczalności (wykazania spełnienia przez Krakprint.pl obowiązków wynikających z przepisów prawa) art. 6 ust. 1 lit. f RODO Udzielanie odpowiedzi na zgłoszenia i zapytania kierowane z wykorzystaniem formularza kontaktowego lub w innej formie, w tym przechowywanie newralgicznych wniosków i udzielonych odpowiedzi celem zachowania zasady rozliczalności.
Obsługa zgłoszeń serwisowych (napraw komputerów i drukarek) w tym realizacja umowy, oraz kontaktowanie się z klientem w celu jej realizacji art. 6 ust. 1 lit. b RODO ---

Odbiorcy danych

Dane osobowe możemy przekazywać innym podmiotom, które będą je przetwarzały, w szczególności:
  • podmiotom prowadzącym działalność pocztową lub kurierską
  • bankom, w przypadku konieczności prowadzenia rozliczeń
  • organom państwowym lub innym podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa, celem wykonania ciążących na nas obowiązków (Urząd Skarbowy, PIP, ZUS)
  • podmiotom wspierającym nas w prowadzonej działalności na nasze zlecenie, w szczególności dostawcom systemów zewnętrznych wspierającym naszą działalność

  • Czas przechowywania danych

    Jako administrator jesteśmy obowiązani do przechowywania dokumentów zawierających dane przez okresy wskazane przepisami prawa lub jest to konieczne do prawidłowego funkcjonowania naszej spółki i zachowania zasady rozliczalności.
    Dane przechowujemy przez okresy wskazane poniżej:
    Czas przechowywania danych Do czasu przedawnienia roszczeń wynikających z umowy.
    Dokumenty rozliczeniowe Księgi i związane z ich prowadzeniem dokumenty do czasu upływu okresu przedawnienia zobowiązania podatkowego, chyba że ustawy podatkowe stanowią inaczej.
    Dokumenty związane z rękojmią Dokumenty dotyczące rękojmi i reklamacji będą przetwarzane przez 1 rok po terminie upływu rękojmi lub rozliczeniu reklamacji.
    Dane dla celów marketingowych
  • W przypadku przetwarzania danych na podstawie zgody - do czasu jej wycofania;
  • W przypadku przetwarzania danych na podstawie prawnie uzasadnionego celu KrakPrint.pl - do czasu wniesienia sprzeciwu.
  • Dane przekazywane z wykorzystaniem formularza kontaktowego Przez okres 3 lat celem zachowania zasady rozliczalności.
    Dane przekazane w procesie obsługi usług serwisowych Przez okres 2 lat celem zachowania zasady rozliczalności

    Uprawnienia w zakresie przetwarzanych danych i dobrowolność podania danych

    Każdej osobie której dane dotyczą przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem (o ile dane przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody).
    Nadto, w sytuacji gdy przetwarzanie, którego dokonujemy narusza przepisy RODO posiadacie Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
    Podanie danych jest niezbędne do zawarcia umowy ze KrakPrint.pl. W pozostałym zakresie podanie danych jest dobrowolne.

    Przetwarzanie danych osobowych w sposób zautomatyzowany

    Dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania) w ten sposób, że w wyniku takiego zautomatyzowanego przetwarzania mogłyby zapadać jakiekolwiek decyzje, miałyby być powodowane inne skutki prawne lub w inny sposób miałoby to istotnie wpływać na naszych klientów.
    W ramach wykonywanych czynności korzystamy z plików cookies w ten sposób że obserwujemy i analizujemy ruch na naszych stronach jednakże w ramach tych czynności nie przetwarzamy danych osobowych w rozumieniu RODO.

    Szybki kontakt

    tel. (12) 314 74 02 tel. (12) 376 47 41 tel. (12) 350 65 80 kom. 530-611-606
    fax. (12) 376 47 42

    Sklep www:
    Pawel
    63243918
    pawel@krakprint.pl

    Allegro:
    Kuba
    31685438
    kuba@krakprint.pl

    Serwis drukarek i komputerów:
    Przemek
    51976058
    przemek@krakprint.pl
    tel. 12 358 97 40


    Obsluga firm:
    Robert
    22003342
    robert@krakprint.pl
    kom. 792 873 572

    Andrzej
    6239176
    andrzej@krakprint.pl
    kom. 601 647 118

    Platnosci:
    Bogusia
    46232245
    bogusia@krakprint.pl

    Konta bankowe:
    ING - 06 1050 1445 1000 0090 6984 3317
    lub
    mBank - 43 1140 2004 0000 3502 6810 0651

    Pracujemy:
    pon.-pt.: 9-17
    sob.: 10-13
    lipiec-sierpień nie pracujemy w soboty

    Tanie wysyłki

    u nas wyslesz i odbierzesz paczke DHL

    Płatności online

    przelewy24

    regulamin | o nas | kontakty | koszyk

    design by   | www.kcpr.pl© 2009 KrakPrint.pl